Kaas van Eytemaheert

Sinds 2020 melken wij onze raszuivere Groninger Blaarkop koeien. Onze koeien eten alleen gras van eigen kringloop. Geen graan of krachtvoer. Dit maakt de kaas uniek: 100% grasgevoerde kaas. Met onze gesloten kringloop op bedrijfsniveau en onze natuurinclusieve bedrijfsvoering kunnen wij met recht zeggen dat onze Blaarkop kaas uniek is in zijn soort.

Blaarkop kaas

Onze Blaarkop kaas wordt met de grootste zorg en expertise gemaakt door Kaaslust, een hoog aangeschreven ambachtelijke kaasmakerij in Veenhuizen (met productieruimte in Oosterwolde). Jan Craens en zijn team maken de heerlijkste kazen en wij zijn er trots op dat onze kaas daar één van is! De melk wordt bij Kaaslust gepasteuriseerd (laagpasteurisatie), waarna er zuursel en lebstremsel wordt toegevoegd en het kaasproces van start gaat. Voor het coaten van de kaas, wordt gebruik gemaakt van biocoating vrij van natamycine.

Bestellen

Via deze webwinkel kun je onze Blaarkop kaas bestellen om thuis te laten bezorgen. Vooralsnog bezorgen wij alleen onze Groninger Blaarkop Kaas door heel Nederland aan huis. 

Wil jij ook andere Eytemaheert producten kopen? Onze vleespakketten bezorgen wij alleen lokaal (o.a. in Roden, Groningen-stad en omgeving). Dat, en onze andere producten, bestel je via de Eytemaheert website. 

Onze Groninger Blaarkop Kaas is ook te koop bij verschillende verkooppunten.